Hirdetések – 2020. virágvasárnap

Az Élő Víz kiadványunk elvihető a Szent Imre templom előteréből. Nyitva minden nap 9 és 17 óra között.


A koronavírus járvány miatt templomainkban nincsenek nyilvános liturgiák.


Arra buzdítjuk a kedves híveket, hogy elsődlegesen az országosan közvetített szentmisékbe kapcsolódjanak be:

  • Április 5-én, virágvasárnap szentmisét közvetítenek 9 órától a Duna TV-n a budakalászi Szent Kereszt Felmagasztalása-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kelemen László plébániai kormányzó.
  • Április 9-én, nagycsütörtökön szentmisét közvetítenek 10 órától a Duna TV-n a győri Nagyboldogasszony-bazilikából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke.
  • Április 12-én, húsvétvasárnap szentmisét közvetítenek 11 órától a Duna TV-n a budapesti Szent István-bazilika Szent Jobb-kápolnájából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás.

Mindezeken túl szeretettel ajánljuk a Székesfehérvári Prohászka templom YouTube csatornáját: https://www.youtube.com/channel/UCwtMGtHcHLmMnPH-3c3tcaA


Virágvasárnap reggelén Spányi Antal megyéspüspök atya megáldotta a virágvasárnapi barkákat. A Szent Imre templom előterébe kihelyeztük a megáldott ágakat, aki szeretne, vihet otthonába. Kérjük, hogy lehetőleg mindenki egy-egy szálat vigyen.


Minden évben virágvasárnap délután a maroshegyi templomtól indult a családok keresztútja. Idén megyéspüspök atya azt kéri, hogy minden család otthonában járja végig lélekben Jézus keresztútját. Az elmélkedés szövege az egyházmegye honlapjáról letölthető: www.szfvar.katolikus.hu


Szeretettel jelezzük, hogy a koronavírus járvány ideje alatt a plébánia hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel.
Az alábbi elérhetőségeken folyamatosan rendelkezésre állunk:
Email: szfvarbelvaros@gmail.com
Telefon: 0620/229-15-62
információk: www.belvaros.eu